Arviointi, arviointilomakkeet, arvosanat

Arviointi antaa tietoa siitä, missä ollaan, minne mennään ja millä tavalla kannattaa edetä. Suomikouluoppaan jaksossa 8 on tietoa ja esimerkkejä sekä sanallisesta että numeroarvioinnista. Tämä pedagoginen opas on tarkoitetttu opettajille, ja sen löytää suomikoulut.fi-sivuston jäsenalueelta.

Liitteissä on myös esimerkkejä tarkemmasta, Suomeen palaamassa olevan oppilaan arvioinnista.

Niissä Suomi-kouluissa, jotka antavat arvosanan paikallisen koulun todistukseen (esim. Sveitsissä), läsnäololistoja säilyttää koulunjohtaja.

Ks. myös Todistus (oppilaan)

Arviointilomakkeista on esimerkit (Saksa, Sveitsi) Suomikouluoppaassa www.suomikoulut.fi (jäsensivut)

Eurooppalainen viitekehys on Euroopan neuvoston kehittämä kielten oppimisen, opetuksen ja arvioinnin yleiseurooppalainen kehys, joka määrittelee ja kuvaa kielitaidon taitotasoja peruskäyttäjätasolta taitavan kielenkäyttäjän tasolle asteikolla A1-C2.